Péni ezüst, míg Mészáros és Dénes bronzérmet szerzett a sportlövő Elnök Kupán

Remekeltek sportlövőink Wroclavban.


Nagyszerűen szerepeltek a magyarok a sportlövő Elnök Kupa pénteki napján: Péni István ezüst-, Dénes Eszter és Mészáros Eszter pedig egyaránt bronzérmet nyert a légpuska vegyespáros számban.

A világkupa-döntőt felváltó, idén először sorra kerülő pénzdíjas viadalon előbb a 10 méteres egyéni versenyszámok alapversenyét bonyolították le a lengyelországi Wroclawban, ahol mindhárom magyar résztvevő kiválóan lőtt délelőtt.

A tokiói olimpián ebben a számban ötödik Péni 631,8 körrel hatodik lett, míg a nőknél a Tokióban 10 méteren 20. Mészáros 629,4 körrel hetedik, Dénes pedig tőle egy tizeddel elmaradva nyolcadik helyen zárt.

Az alapversenyekből az első nyolc jutott tovább az elődöntőkbe, azaz mindhárman folytathatják majd szombaton, amikor két négyes csoportban lőnek majd a sportolók. A kvartettek első helyezettjei jutnak majd a fináléba.

A vegyespáros versenyeken összesorsolt duók indultak. Péni a dán Rikke Maeng Ibsennel, Mészáros az amerikai Lucas Kozenieskyvel, Dénes pedig a szlovák Patrik Janyval alkotott egy párt, s a csütörtöki alapversenyből valamennyien továbbléptek a pénteki elődöntőkbe.

Ott - az egyéni viadal szabályaihoz hasonlóan - két négy-négy csapatot felvonultató versengésre került sor, melyben minden sorozat után pontokat kaptak a csapatok, s öt kört követően kiesett a negyedik, majd újabb öt sorozat után a harmadik, végül pedig újabb öt sorozat után alakult ki a végső sorrend. A két első küzdhetett meg egymással a győzelemért.

Az első négyesben Mészáros és Kozeniesky lépett lőállásba és egészen kiválóan szerepeltek. Az első és második ötös sorozat után vezettek, sőt, két lövéssel a vége előtt négy pont volt az előnyük a román, kínai riválisukkal szemben, ám az utolsó két kört elveszítették, így beérték őket, a szétlövésben pedig egyetlen tizeddel kikaptak, ezzel a csoportban másodikok lettek, ami bronzérmet ért a számukra.

A másik négyesben a két magyar érdekeltségű pár maradt állva tíz lövés után. Az utolsó öt sorozatot pedig azonos ponttal kezdték, a végjátékban viszont Péniék minden körben jobbak voltak, így Dénes és Jany szintén bronzzal zárt.

A döntőben aztán Péniék nem tudták megismételni korábbi teljesítményüket, végül 16-2-re kikaptak a Seng Li-hao, Laura-Georgeta Ilie kínai-román duótól.

Az októberben rendezett koronglövő és a most Wroclawban zajló Elnök Kupa összesített díjazása 859 200 dollár (267 millió forint).

Borítókép: Facebook.com/ HunShooting Federation 

Videók