Öt sportágban indulnak magyarok a speciális téli olimpián

Öt sportágban 51 magyar versenyző indul a március 14. és 25. között Grazban sorra kerülő speciális olimpia téli világjátékokon.


 

 

„A Magyar Speciális Olimpia Mozgalom történetében először fordult elő, hogy gondtalanul, kitűnő körülmények között tudtak felkészülni versenyzőink a világjátékokra" - mondta Lengyel Lajos, a szövetség elnöke kedden a Városligeti Műjégpályán tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, reméli, hogy a közeli helyszínre sok magyar szurkoló látogat ki és biztatja Ausztriában a versenyzőket. 
 
Az elnök az MTI-nek elmondta: "Sosem fogalmazunk meg konkrét éremelvárást, mert külső tényezőktől is nagyban függ a szereplés, hiszen sérült emberekről van szó. Padlóhokicsapatunk azért nagy eséllyel indul, és érmeket várunk a gyorskorcsolyázóktól, illetve nagy reményekkel lépnek majd jégre műkorcsolyában a Hingyi-tesvérek."
 
 
 
 
A magyarok a három említett sportág mellett hófutásban és alpesi síben indulnak az értelmi fogyatékossággal élők világjátékán.
 
Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke kiemelte, hogy a magyar versenyzők az eddigi téli, illetve nyári speciális olimpiákról mindig éremmel tértek haza, egyúttal megígérte, hogy meglátogatja a csapatot Grazban.
 
 
 

Ligarekordot döntött Angliában Ibrahimovic " NEMZETKÖZI FOCI › Angol foci

 
 
 
„Szívesen jöttem ide, mert ez olyan közösség, melynek minden tagja örömmel játssza azt, amit sportnak hívunk. Így kell felfogni a testmozgást, ahogy ti teszitek" - mondta Fábián László, a MOB sportigazgatója.
 
Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának elnöke úgy fogalmazott: 26 éve, a kezdeteknél nem gondolta volna, hogy a speciális olimpiai mozgalom Magyarországon olyan lendületet kap, úgy kinövi magát, hogy mostanra már öt sportágban szerepelnek magyar versenyzők.
 
A grazi seregszemle a 11. lesz a speciális olimpia téli világjátékok sorában.
 

Videók