Nem rendezik meg az előszezon-mérkőzéseket

Kilencven helyett 80 játékos lehet minden csapat edzőtáborában.


Nem rendeznek előszezon-mérkőzéseket, a megszokott 90 helyett pedig csak 80 játékos lehet minden csapat edzőtáborában a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL).

Egybehangzó értesülések szerint a játékos-szakszervezet (NFLPA) kedden tájékoztatta a változásokról az érintetteket.

Az NFL Network csatorna szerint a játékoskeret csökkentéséről szóló döntést még nem írták alá, ugyanis nincs teljes egyetértés róla - egyesek szeretnék, ha klubonként tíz fő "készenléti keretet" alkothatna -, de közel vannak a megállapodáshoz.
Zajlanak az egyeztetések arról is, hogy a játékosok milyen feltételekkel dönthessenek a szezontól való esetleges távolmaradásukról. A többi nagy amerikai liga (NBA, NHL, MLB) korábban megállapodott erről a sportolóival, az ESPN szerint az NFL-ben is közel a megegyezés.

Mindeközben zajlanak a beszélgetések az edzőtáborok pontos menetrendjéről is: a játékosok szeretnék elérni, hogy a megszokottnál hosszabb legyen a felkészülési idő a teljes intenzitású edzések megkezdése előtt.

Az NFL Network riportja szerint a javaslat alapján az első 12 napban csak erőnléti edzések lennének, a 18. napig felszerelés nélküliek, a rendes, maximális intenzitású gyakorlások pedig az edzőtáborok huszadik napján kezdődnének.

Az újoncok és az irányítók hétfőn koronavírustesztekkel kezdték meg a felkészülést az új idényre, amely a tervek szerint szeptember 10-én rajtol.

Borítókép: Elliott Brown/E and P Photography/Getty Images

 

Videók