Nem közvetíti a német állami tv a pjongcsangi és tokiói olimpiát

Nem sikerült megegyeznie a jogokat birtokló amerikai Discoveryvel, így a következő olimpiákat - története során először - nem közvetíti a német állami televízió, az ARD és a ZDF.


 
A társaság az olimpiai közvetítések kezdete óta az összes nyári és téli játékokról sugárzott, a két év múlva esedékes pjongcsangi, valamint a négy év múlva megrendezésre kerülő tokiói játékokról azonban biztosan nem fog - derült ki az ARD közvetítési jogaiért felelős vezető, Ulrich Wilhelm hétfői nyilatkozatából. "A Discovery által kért ár sokkal magasabb annál, mint amit ki tudunk fizetni. Gazdaságilag ez az egyetlen helyes döntés, de természetesen ha az amerikaiak megváltoztatják a feltételeiket, az ajtónk nyitva áll előttük" - mondta Wilhelm.
 
Német médiaértesülés szerint a Discovery 150 millió eurót kért a következő két olimpia közvetítési jogaiért, az ARD viszont legfeljebb 100 milliót lett volna hajlandó adni érte. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tavaly nyáron jelentette be, hogy egész Európára szóló megállapodást kötött az Eurosport anyavállalatával, a Discovery Communicationsszel a 2018 és 2024 között sorra kerülő olimpiák európai televíziós és multiplatform közvetítési jogáról, melyért a cég 1,3 milliárd eurót fizetett.
 
A Eurosport hétfőn be is jelentette, hogy a következő négy olimpia - egészen 2024-ig - az ő csatornáin lesz látható Németországban.

Videók