Megverték a börtönben a paralimpiai bajnokot

Azért ítélték el, mert lelőtte barátnőjét.


Megsérült egy verekedésben a börtönbüntetését töltő Oscar Pistorius.
 
A dél-afrikai paralimpiai bajnok egy másik elítélttel keveredett bunyóba a Pretoria közelében található fegyintézetben, a hivatalos tájékoztatás szerint a nyilvános telefon használatán vesztek össze. A 31 éves Pistorius zúzódásokat szenvedett a verekedésben.
 
A barátnőjét lelövő Oscar Pistoriust tavaly júliusban 6 év börtönbüntetésre ítélték szándékos emberölésért, ezt nemrég az ügyészség fellebbezése nyomán a bíróság 13 év 5 hónapra módosította.
 
A hatszoros paralimpiai bajnok még 2013. február 14-én – Valentin napon – ölte meg barátnőjét, Reeva Steenkampot. Pistorius akkor úgy nyilatkozott, véletlen baleset történt, és azért lőtt rá négyszer, mert betörőnek nézte. Ezt azonban már a korábbi eljárás során is kizárták. 2014-ben először gondatlanságból elkövetett emberölésért öt évet kapott. Ezt módosították tavaly, amikor már szándékos emberölésért ítélték el hat évre. Akkor a bíró úgy fogalmazott, az enyhítő körülmények nagyobb súlyúak, mint a súlyosbítóak, ezért kapott viszonylag enyhe büntetést. Sokan már akkor is felháborodtak, mondván ez is roppant kevés annak tükrében, hogy Dél-Afrikában a szándékos emberölés minimum büntetési tétele 15 év.
 
Pistorius az első olyan sportoló, aki művégtaggal élve kvalifikálta magát az egészségesek közé az olimpiára. A 2012-es londoni ötkarikás játékokon egyéniben elődöntőbe jutott, váltóban pedig a nyolcadik helyen végzett a dél-afrikai csapat harmadik futójaként. A hatszoros paralimpiai bajnok legnagyobb, épek között szerzett sikere a daegui világbajnokságon, 4x400-as váltóval szerzett vb-ezüstérme.
 

Kelendő lett a Haladás szupertehetsége " MAGYAR FOCI › Labdarúgó NB I

Tizenhét évesen robbant be az élvonalba.

Videók