Lewis Hamilton az év szószólója

Teniszező, labdarúgó, triatlonos és amerikaifocista is van a Laureus-díjasok közt.


Két teniszező, a férfiaknál a spanyol Rafael Nadal, a nőknél pedig a japán Oszaka Naomi nyerte a sportolói Oscar-díjnak is nevezett Laureus-díjat.

Oszaka először, Nadal 2011 után másodszor kapta meg a rangos elismerést az egyéni sportolók kategóriájában.

A csütörtökön Sevillában rendezett ünnepélyes díjátadón az év csapatának járó díjat a Bayern München labdarúgóegyüttese kapta, amely mind az öt megnyerhető trófeát elhódította tavaly.

Az év áttörését Patrick Mahomes, a Kansas City Chiefs amerikaifutball-csapatának Super Bowl-győztes irányítója hajtotta végre.


Mahomesé az év áttörése.

Fotó: Mark Brown/Getty Images

A tavalyi év visszatérése a kanadai hódeszkás Maxence Parrot nevéhez fűződik.

Az életműdíj ezúttal Billie Jean King 39-szeres Grand Slam-tornagyőztes amerikai teniszezőnek jutott.

Különdíjat kapott Mohamed Szalah, a Liverpool FC egyiptomi futballistája, aki hozzájárult egy iskola, egy kórház és egy mentőállomás felépítéséhez a szülővárosában, valamint a Kickformore elnevezésű, labdarúgással foglalkozó német szervezet, amely arra ösztönzi a résztvevőket, hogy pozitívan járuljanak hozzá a közösségeikhez.


Salaht is díjazták.

Fotó: Handout/Laureus via Getty Images

Az év sportpillanatának azt választották, amikor a Down-szindrómás amerikai Chris Nikic teljesített egy Ironman-versenyt.

 


Az év szószólója a hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton lett, aki sikereit és ismertségét felhasználva számos igazságtalanságra hívta fel a figyelmet világszerte, és segített a megoldások keresésében.

A kategóriák jelöltjeit februárban hozták nyilvánosságra, a győzteseket a sportakadémia több mint hatvan tagjának szavazatai alapján választották ki.

 

Borítókép: Handout/Laureus via Getty Images

Videók