Lélegzetelállító látványtervek a budapesti olimpiáról

Bemutatták a 2024-es budapesti olimpia terveit, amit ötven ember tervezett másfél éven át. Ha minden számításuk és elképzelésük megvalósul, ez lehet az elmúlt évtizedek legköltséghatékonyabb olimpiája. Csak egy példa a pénzügyi megoldásokra. A sportolók és edzőik utaztatását itt a fővárosban, nagyrészt a Dunán oldanák meg.


 

2017. szeptember 13-án egy győztes város neve hangzik csak el Peru fővárosában, Limában. Az RTK Klub Fókusz című műsorában már számoltak be arról, hogy mennyire sokba kerül egy ilyen olimpiai pályázat. A tervek szerint nettó 15 milliárdba, eddig azonban nem igazán láthattuk, hogy mi és miért is kerül ennyibe. Most először a Fókusz járhatott abban az irodában, ahol a csapat több mint másfél éve dolgozik a terveken.  

 
Merthogy az olimpiai pályázat, amelyet le kell adni, szinte már olyan, mintha meg is szerveztük volna az ötkarikás játékokat. A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak ugyanis három részletben kell beadni a pályázatot, amelyben részletes látványterveket, közel 50 ezer szállodai szobáról és reklámfelületekről szóló szerződéseket, tömegközlekedés fejlesztéséről szóló részletes terveket kér mielőtt a végleges döntés megszületne. Múlt héten kellett a második szakaszt leadni.
 
 

Videók