Különleges a mostani Tour de Hongrie a Kometa Cycling Team számára

A szövetség elnöke is reagált.


Elindult a 2019-es Tour de Hongrie, ahol az Alberto Contador Alapítvány kontinentális csapata idén már másodjára áll rajthoz. Januártól a csapat Kometa Cycling Team néven  szerepel tovább, hiszen a magyar-olasz cég fő támogatóvá lépett elő.

Kedden Ivan Basso nyitotta a prológot Kovács „KOKO” István társaságában, szerdán pedig Velencén tartott sajtótájékoztatót és közönségtalálkozót a csapat, melyen Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezető igazgatója is elmondta, számára különleges ez a verseny, hiszen a Kometa Cycling hazai pályán magyar versenyzővel bizonyíthat:
 
„Nagyon jó érzés itt lenni a nagy bajnokokkal! Magyarországon egyre többen érdeklődnek a kerékpározás iránt, és gratulálok Eisenkrammer Károlynak, mert évről évre nagyon sokat fejlődik a Tour de Hongrie színvonala. A legjobb magyar a mi versenyzőnk volt eddig, és ez hatalmas büszkeség számunkra!

Remekül érezték magukat a Tour de Hongrie első két napján a sport ikonjai

Kiderült az is, melyik magyar szakaszt próbálná ki a hétszeres Grand Tour győztes Alberto Contador.

Eisenkrammer Károly is reagált az elhangzottakra:
 
„Én a szívem mélyén kerékpáros vagyok, bringásként álmodom! 1999-ben Ivan Bassoval együtt tekertünk és büszke vagyok rá, hogy versenyezhettem vele, számomra ez örök emlék marad. Néhány éve a fiatalok számára nem volt nagyon jövőkép, de most azt láthatják, hogy lehetőség van ilyen legendák által vezetett csapatba bekerülni.
 
Marci fehér trikóval kezdett, ez mutatja a motivációt, hogy mit jelent számára ilyen csapattal itthon versenyezni. Hálás vagyok az energiáért, amit ezek a sportemberek belefektetnek a magyar kerékpársportba!”
 
Princzinger Péter a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a sajtótájékoztatón elhangzottakat kiegészítve elmondta: "Nagy öröm látni, hogy az idei Tour de Hongrie-n a magyar válogatott és a Pannon Cycling Team magyar versenyzői mellett külföldi top csapatok színeiben is indultak magyar versenyzők. Ez az elmúlt évek szakmai munkájának visszaigazolása, és egyben jövőkép az utánpótlás számára."
 
A Kometa Cycling Team erősen kezdte a magyar körversenyt, a prológon 6 versenyző került a TOP20-ba, az első szakaszon Stefao Oldani 6. Lett, Dina Márton pedig mindkét nap a legjobb magyarnak járó fehér trikót.

Videók