Kerékpár: Wiggins egyáltalán nem sajnálja Armstrongot

A Tour de France-címvédő Bradley Wiggins elárulta: nagyon jó érzéssel töltötte el, amikor a múlt héten Lance Armstrong beismerte évtizedes doppingolását és csöppnyi sajnálatot sem érez elődje iránt.


A londoni olimpia egyéni időfutamában is aranyérmes kerékpáros azt mondta, először nem is akarta megnézni az interjút, de végül mégis bekapcsolódott az adásba, mégpedig a hétéves fia társaságában.

"Nagyon nehéz volt. A sportágunkkal kapcsolatban nagyon súlyos dolgok hangzottak el, először mérges is lettem. A végére aztán már jó érzés töltött el és semmi sajnálatot nem éreztem iránta" - fogalmazott a britek nemzeti hőse, aki jelenleg Mallorcán készül a szezonra.

Wiggins hozzátette: a szurkolói énje nem akarta megnézni az interjút, nem akarta látni, ahogy a csodált sportoló képe összetörik.

Kitért arra, hogy a fiának mindenképpen el kellett mondania, ő nem csalással nyerte meg a tavalyi Tourt, hiszen egy olyan versenyzőről nézték meg együtt az adást, aki szintén győzött - mégpedig egymás után hétszer - a francia körversenyen.

Bevallása szerint a fiával történt beszélgetés "leírhatatlan büszkeséggel" töltötte el, és nagyon örül annak, hogy ő nem kerülhet olyan helyzetbe, mint Armstrong, aki a gyermekének is el kellett hogy mondja, nem tisztán érte el sikereit.

Armstrong 1999-től sorozatban hétszer nyerte meg a világ legjelentősebb országúti kerékpáros versenyét, a Tour de France-t, a címeitől azonban tavaly megfosztották, s az Oprah Winfreynek adott múlt heti interjújában ő maga is beismerte, hogy doppingolással érte el sikereit.

 

Videók