"Jó kezdeményezésnek tartom a kombinált futást"

Az olimpiai ezüstérmes öttusázó Balogh Gábor az MDSZ elnökeként komoly lehetőségnek tartja az iskolákba bevinni a Laser-Run-t.


A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) sátránál csütörtökön Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, kétszeres egyéni világbajnok öttusázóval találkozhattak, beszélgethettek a Kincsem Parkban zajló világbajnokságra kilátogató nézők, akik dedikált fotókat is kaptak.

Az UIPM kétféle fotóval készült: az egyiken a 2000-es sydneyi olimpián a befutás után látható az ezüstérmet szerző Balogh Gábor, míg a másik a pekingi ötkarikás játékok futásakor ábrázolja őt.
"A sydneyi szép, harcos olimpia volt, tele fiatalos rutintalansággal és lendülettel" - törtek elő Balogh Gáborból az emlékezés mondatai. "Szép ezüstérem volt, ma már szép..."
A másik fotó láttán szomorúbb emlékeket idézett fel:
"Utolsó olimpiám volt, úgy is készültem, hogy az lesz a pályafutásom vége. Leestem a lóról... Nem így képzeltem a befejezést, egyetlen sportoló sem ilyen búcsút kíván magának. Ennek ellenére az egész pályafutásomra büszke vagyok" - mondta.
A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnökeként is kapott kérdéseket az egykori kitűnő öttusázó, és úgy vélekedett, hogy ma nehéz dolguk van azoknak, akik be akarják vonzani a fiatalokat az élsportba.
"Változik a társadalom, a telefonozgatás és a közösségi oldalak lefoglalják a gyerekeket, nem akarnak szenvedni, pedig a sport erről is szól. Nekünk, az MDSZ-ben könnyebb dolgunk van, mert a diákok szabadidősportjával foglalkozunk, és mozogni azért szeretnek a fiatalok. A laser-runt jó kezdeményezésnek tartom, ezzel be lehet vinni az öttusát az iskolákba, biztosíthatja az öttusa utánpótlását."

Videók