Három-négy diplomát szereznek a magyar olimpikonok

Kammerer Zoltán hat nap alatt 14 sikeres vizsgát tett az egyetemi vizsgaidőszakban. Az Olimpikon Életút program 2002-óta működik egyre sikeresebben.


A fenn említett program a magyar élsportolók tanulmányi előmenetelét hivatott támogatni. Vajda Krisztina projekt koordinátor szerint sikeresen működik az életút program: - Olimpikonjainknak és élsportolóinknak egyre-többet kell gondolniuk jövőjükre – kezdte a koordinátor a Digisport Reggeli Start c. műsorában. - A program kifejezetten egyetemi tanulmányaiban kívánja segíteni a sportolókat. Sikeresek vagyunk, hiszen van olyan olimpikonunk, akik harmadik-negyedik diplomájába kezd bele.

A program résztvevőjeként megszólalt, Kammerer Zoltán kajak-kenus olimpikon is: - Sokan azt gondolják, hogy nekünk sportolóknak nem kell megszenvedni egy-egy jó jegyért. Ezt nagyon rosszul látják, az elmúlt hat napban például 14 sikeres vizsgát tettem sportszervezés szakon, nekem ez még csak az első diplomám lesz egyébként.
 
Jelenleg 27 egyetem vesz részt a programban, a felsőoktatási intézmények anyagi támogatottsággal, kapcsolattartókkal, laptopokkal, e-tananyagokkal és egyéni tanrenddel segítik a sportolókat.
 
P.B.

 

Videók