Győzött Krausz Gergely, valamint a Bukoviczki-Gonda kettős is

Két győzelemmel rajtoltak hétfőn a magyar tollaslabdázók a minszki Európa Játékokon: Krausz egyesben, a Bukoviczki-Gonda duó pedig párosban nyerte meg első csoportmérkőzését.


A Multi Alarm SE 25 éves játékosa, Krausz a német Alexander Rooverst verte egy szorosabb és egy simább szettben, 35 perc alatt. A folytatásban még a török Emre Lale, illetve a világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes dán Viktor Axelsen vár rá. A négyesből az első kettő jut majd a nyolcaddöntőbe.
 
Fotó: Facebook/Krausz Gergely
 
A nap második magyar érdekeltségű meccsén Bukoviczki és Gonda a világranglistán náluk gyengébben rangsorolt Vytauta Fomkinaite, Gerda Voitechovskaja litván kettőssel csapott össze, s nem borult a papírforma, a magyarok 2-1-re győztek. 
"Kötelező győzelmet arattunk, én igazából azt gondoltam, hogy két játszmában nyerünk" - mondta az MTI-nek Gonda Daniella. - "Még nem szoktuk meg a termet, az egyik oldalon van egy kis légmozgás, a második szett szerintem emiatt ment el."
 
Fotó: www.olimpia.hu
 
A magyarok még az egyformán a világ élvonalába tartozó dán Sara Thygesen, Maiken Fruergaard, valamint a brit Lauren Smith, Chloe Birch duóval vannak azonos négyesben. Kedden a dánok, szerdán a britek következnek, a csoport első két helyezettje kerül a negyeddöntőbe.
Az egyesben érdekelt Kőrösi Ágnes az esti programban mutatkozik be a minszki Falcon Clubban.
 
Fotó: www.olimpia.hu
 
Eredmények:
Férfi egyes, A csoport, 1. forduló:
Krausz Gergely-Alexander Roovers (német) 2-0 (19, 13)
Női páros, A csoport, 1. forduló:
Bukoviczki Nikoletta, Gonda Daniella-Vytauta Fomkinaite, Gerda Voitechovskaja (litván) 2-1 (13, -14, 19)
Később:
Női egyes, E csoport, 1. forduló:
Kőrösi Ágnes-Rachael Darragh (ír) 20.50
 
 

Videók