Egy nagy hiányzó lesz a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n

Jászapáti Petra is megfertőződött.


Egy nagy hiányzója lesz a jövő hétvégi, gdanski rövidpályás-gyorskorcsolya Európa-bajnokságra utazó magyar csapatnak, mivel Jászapáti Petra megfertőződött a koronavírussal.

A magyar szövetség (MOKSZ) tájékoztatása szerint a szakvezetés szerdán és csütörtökön tartott tesztversenyt a Gyakorló Jégcsarnokban, majd ezt követően állította össze a lengyelországi kontinensviadalon szereplő tízfős csapatot.

"A férfiaknál voltak védett helyek, részint a korábbi eredmények, részint az elmúlt hónapokban mutatott forma miatt, mégis náluk hozott izgalmakat a kétnapos teszt. Gdanskba végül Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Burján Csaba és Varnyú Alex utazhat"
- mondta Bánhidi Ákos, az olimpiai keret edzője és menedzsere.

A Liu fivérekhez hasonlóan a váltóval olimpiai bajnok Burján Csabának ez lesz a visszatérése, miután lejárt az egyéves eltiltása, melyet azért kapott, mert 2019 decemberének elején Kínát sértő mondatot tett közzé Instagram-oldalán a repülőtéri várakozás pillanatait és a tömeget megörökítve.

A nőknél éppen a legjobb versenyző dőlt ki Jászapáti személyében, ő ugyanis már nyert világkupaversenyt. Az Eb-re így Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka, Bácskai Sára Luca, Somogyi Barbara és a felnőttek között újonc Somodi Maja utazhat.

A magyar csapat tagjaira pénteken még egy koronavírusteszt vár, mert két nappal később csak annak negatív eredményével repülhetnek Gdanskba. A lengyel városban elzárt körülmények között, úgynevezett buborékban jövő péntektől vasárnapig rendezik meg a kontinensvadalt, amelyen Liu Shaolin Sándor 500 és 1000, míg öccse, Liu Shaoang 1500 méteren, valamint összetettben lesz címvédő.

A rövidpályás-gyorskorcsolyázóknak közel egy év után ez az első hivatalos versenyük, mert a tavaly februári vk-zárás óta minden nemzetközi viadalt töröltek.

Borítókép: Facebook.com/ HunSkate

Videók