Egy ezüst és egy bronz a magyar mérleg az utolsó előtti napon

A Minszkben rendezett Európa Játékok szombati versenynapján Torba Erik a második, Lőrincz Tamás pedig a harmadik helyen zárt a birkózóknál. Ezzel 14 éremnél tartanak a mieink.


Az egyformán kötöttfogású Torba Erik ezüst-, Lőrincz Tamás pedig bronzérmet nyert szombaton a minszki Európa Játékok birkózótornáján.
A 60 kilós súlycsoportban szereplő Torba pénteken svéd, román, majd az elődöntőben grúz riválist győzött le, a fináléban pedig az oroszok világ- és Európa-bajnoki címvédőjével, Sztyepan Marjanyannal csapott össze. A mérkőzésen az orosz másfél perc alatt, 9-0-ás technikai tussal győzött.
 
Fotó: Magyar Birkózó Szövetség
 
Lőrincz Tamás (77 kg) a moldovai Igor Besleagával birkózott a harmadik helyért és 5-1-re nyert.
A magyar küldöttség jelenleg 14 éremnél tart Minszkben, ezek közül 4 arany, 6 ezüst és 4 bronz.
A szombaton bemutatkozott kötöttfogásúak közül csak a 87 kilogrammos kategóriában szereplő Lőrincz Viktor folytathatja szereplését a vasárnapi zárónapon, Kiss Balázs (97 kg) ugyanis első összecsapásán kikapott és kiesett. Lőrincz a nyolcaddöntőben megverte svájci riválisát, a következő körben azonban alulmaradt az idei Eb-n ezüstérmes azeri Iszlam Abbaszovval szemben.
Utóbbi az esti elődöntőjét is könnyedén nyerte, így Lőrinczet a másnapi vigaszágra segítette.
 
Lőrincz Tamás bronzérmével a magyar küldöttség megszerezte 14. érmét a minszki Európa Játékokon.
Fotó: Robert Szaniszló/NurPhoto via Getty Images
 
A női asztalitenisz-válogatott a negyedik helyen zárta a csapatversenyt, miután a bronzmérkőzésen 3-2-re alulmaradt a lengyelekkel szemben.  
A női tornászok egyéni összetett döntőjében ketten is képviselték a magyar színeket, Schermann Bianka a kilencedik, Székely Zója pedig a 17. helyen végzett.
Az Európa Játékok vasárnapi zárónapján a birkózás mellett pályakerékpárban, karatéban és tornában lesznek érdekeltek a magyarok.
 

Videók