Búvárok az egyiptomi buszbaleset áldozatai között

Búvárkodni utaztak Egyiptomba azok a magyarok, akiket baleset ért vasárnap az egyiptomi Hurghada határán, a szerencsétlenségben tizenegy magyar turista életét vesztette, és huszonkilencen megsérültek .


A vasárnapi egyiptomi buszbaleset négy sérültje - egy férfi és három gyerek - van nagyon súlyos állapotban. Őket a baleset helyszínéről Kairóba szállították, több órába telt, amíg annyira tudták stabilizálni az állapotukat, hogy hozzáláthassanak a megműtésükhöz - mondta Kveck Péter kairói magyar nagykövet.
    
A magyar külképviselet az utazási irodával és az egyiptomi hatóságokkal együttműködve intézi a sérültek és a halálos áldozatok hazaszállítását, folyamatosan kapcsolatban áll az áldozatok hozzátartozóival, zajlanak az azonosítások - tette hozzá a Kveck Péter nagykövet.

Az utasok legtöbbje búvárkodni utazott Egyiptomba - erősítette meg Zám Tibor, a Best Reisen utazási iroda vezetője. Egyiptom és a Vörös-tenger népszerű célpont a magyar búvárok körében. "El vagyunk kényezteve, viszonylag közel van és jó áron, ráadásul a világ egyik legszebb merülőhelye" - mondta Sopronyi Richárd, a Magyar Búvár Szakszövetség alelnöke. Az október-november egyébként főszezonnak számít a Vörös-tengernél a búvárok körében.

Kérdésünkre a szakszövetségben elmondták, hogy egyelőre nem kaptak tájékoztatást arról, hogy sérültek-e meg a szövetségbe tartozó búvárok a balesetben.

Videók