Atlanta óta nem volt ennyi magyar érem az olimpiákon

25 év leggazdagabb éremesőjét köszönhetjük a magyar sportolóknak.


A magyar sportolók a tokiói olimpián jelenleg 19 éremnél járnak, miután a női kajak négyes szombaton győzedelmeskedni tudott és a női pólósok bronzérmet szereztek. Ennél többet csak 25 éve, Atlantában szereztek a sportolóink.

A magyar női kajaknégyes ismét megvédte címét 500 méteren a tokiói olimpián. A Kozák Danuta sztrókolta Kozák, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású egység fantasztikus versenyzéssel sorozatban harmadszor hozta Magyarországnak az aranyérmet ebben a számban. Ez a tokiói magyar küldöttség hatodik aranyérme és 18. olimpiai medáliáját volt a tokiói játékokon.

A magyar női vízilabda-válogatott megszerezte a harmadik helyet szombaton a tokiói olimpián, miután 11-9-re legyőzte az orosz csapatot, és ezzel első olimpiai érmét nyerte. A női válogatott a legutóbbi három olimpián mindig a negyedik helyen végzett, Rióban éppen az oroszoktól kapott ki a bronzmeccsen. Ez a siker a 19. érmünket jelentette a japán fővárosban. 18 éremnél többet csak 25 évvel ezelőtt, 1996-ban, Atlantában nyertek a magyar sportolók, akkor 21-et siekrült.

És itt még nincs vége! Vagyis, lehet még fokozni ezt a nagyszerű teljesítményt, hiszen még három sportágban éremszerzési esélyünk van. Még vasárnap bronzmeccset játszik férfi pólóválogatottunk Spanyolország ellen.

Forrás/Fotó: wikipedia.org
Borítókép: youtube.com

Videók