Armstrongnak három hete van, hogy tisztára mossa a nevét

A szisztematikus doppingolással vádolt Lance Armstrongnak szűk három hete van arra, hogy fellebbezzen az 1998 óta elért eredményeinek törlése ellen a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnél (UCI).


Az UCI egyik illetékese jelezte, hogy az amerikai kerekes ügyvédjét múlt csütörtökön értesítették arról, hogy 21 napon belül van lehetőség a fellebbezésre.

A szövetség októberben fogadta el az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének (USADA) Armstronggal kapcsolatos megállapításait, illetve büntetéseit, így - az USADA-hoz hasonlóan - a sportolót örökös eltiltással sújtotta, és megfosztotta az 1998 augusztusa óta elért összes eredményétől, többek között a világ legrangosabbnak tartott körversenyén, a Tour de France-on szerzett hét bajnoki címétől (1999-2005).

Az USADA az ügyben indított nyomozásának végén arra a megállapításra jutott, hogy Armstrong és volt klubja, a US Postal a sporttörténelem legkifinomultabb, legprofesszionálisabb és mostanáig a legsikeresebb doppingprogramját fejlesztette ki és működtette.

Videók