Armstrong-ügy - elhalasztották a doppingbotrányt vizsgáló bizottság első ülését

Havazás miatt keddről péntekre halasztották a Lance Armstrong országúti kerékpáros doppingbotrányát vizsgáló bizottság első ülését.


A háromtagú testület azt hivatott kideríteni, hogy a nemzetközi szövetségből (UCI) bárkit terhel-e felelősség az ügy kapcsán.

Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége az Armstrong-ügyben indított nyomozásának végén arra a megállapításra jutott, hogy Armstrong és volt klubja, a US Postal a sporttörténelem legkifinomultabb, legprofesszionálisabb és mostanáig a legsikeresebb doppingprogramját fejlesztette ki és működtette.

A szervezet már augusztusban jelezte, hogy örökre eltiltja az amerikai kerekpárost, egyúttal megfosztja hét Tour de France-diadalától, majd októberben az UCI is hasonló szankciókat alkalmazott vele szemben, megfosztva őt az 1998 augusztusa óta elért összes eredményétől, így a 2000-es sydneyi olimpián egyéni időfutamban nyert bronzérmétől is.

Az amerikai kerekes az Oprah Winfreynek adott interjújában, amely múlt hét végén került adásba, elismerte, hogy pályafutása során tiltott szerekkel élt.

 

Videók