Armstrong nem fizeti vissza a versenyzéssel nyert dollármilliókat

Ügyvédje közlése szerint Lance Armstrong nem akarja visszafizetni azt a pénzdíjat, amelyet az évek során dopping segítségével gyűjtött a világ legrangosabb országúti kerékpáros körversenyén, a Tour de France-on.


A BBC tavalyi számításai szerint ez az összeg körülbelül 3,9 millió dollárra rúg. Az ügyvéd, Tim Herman azt mondta: a pénz ahhoz a Tailwind Sports nevű céghez vándorolt, amely az Armstrong korábbi csapait szponzoráló US Postal és Discovery Channel mögött állt.   

Miután az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) tavaly vétkesnek találta doppingolásban, a most 41 éves Armstrongot visszamenőleg minden eredményétől - így az 1999 és 2005 között aratott hét Tour-győzelmétől is - megfosztották, és életre szóló eltiltással sújtották. A korábban mindent tagadó exversenyző január közepén, egy tévéinterjúban elismerte, hogy pályafutása során tiltott teljesítménynövelő szereket használt, s ezek segítségével érte el sikereit.   

Ahogy a legtöbb Tour-győztes esetében, az Armstrong diadalaiért járó pénzdíjat is valószínűleg a csapattagok és segítők között osztották szét.

Videók