"Armstrong hülyét csinált belőlünk!" - kifakadt a világbajnok klasszis

Kemény szavakkal bírálta Lance Armstrongot Thor Hushovd, a BMC Racing Team norvég klasszisa. 2010 országúti világbajnoka szerint az amerikai kerekes hülyét csinált mindenkiből.


Mint ismert, Lance Armstrong maga ismerte el, hogy mind a hét Tour de France-győzelmét doppingszerek segítségével érte el.

A botrány kapcsán már rengetegen felszólaltak, most éppen a jelenlegi mezőny egyik legeredményesebb és legnagyobb neve, Thor Hushovd bírálta keményen a legendából közellenséggé váló Armstrongot.

"Borzasztóan mérges vagyok Armstrongra, amiért hülyét csinált belőlünk. Én sírva küszködtem fel magam a hegyekre, mert szabályosan fájt. Amit Lance korábban felépített ebben a sportágban, azt most a sárba tiporta és megsemmisítette azok hitelességét, akik a kerékpársportban maradtak. Őrület, amit Armstrong és csapata művelt. Ilyen szisztematikus dopppingot soha még elképzelni sem tudta. És az, ahogy színészkedett, amilyen arrogánsan beszélt azokról, akik kimondták az igazságot, sokkoló volt." - fogalmazott a Tour de France kétszeres zöldtrikósa.

 

Videók