Armstrong "beintett", nem mártja be segítőit

Lance Armstrong nem vall eskü alatt az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének (USADA) arról, hogy kik és hogyan segítették őt a doppingolásban.


Az USADA eredetileg február 6-át jelölte meg, ameddig a tavaly örökre eltiltott és 1998 után elért valamennyi eredményétől megfosztott amerikai kerékpáros részletesen beszámolhat doppingos múltjáról.

Ezt az időpontot a 41 éves Armstrong képviselőinek kérésére két héttel későbbre tolta, de a visszavonult sportoló az újabb határidőig sem állt kötélnek.

A többek között hét Tour de France-diadalától és olimpiai bronzérmétől is megfosztott Armstrong január közepén Oprah Winfreynek adott tévéinterjújában ismerte el, hogy sikereit dopping segítségével érte el.

Az USADA korábban azt közölte, hogy amennyiben a sportág egyik legismertebb alakja nevekkel, tényekkel szolgál a doppingellenes hatóságnak, akkor akár enyhítheti a büntetését. Ezt azért szerette volna elérni Armstrong, mert más sportágakban - így új kedvencében, a triatlonban - még versenyezhetett volna.

Videók