A világbajnoki címvédő megelőzte Rapport Richárdot

Rapport egy pontot gyűjtött.


Rapport Richárd egy pontot gyűjtött a sakkozók stavangeri szuperversenyének csütörtöki, kilencedik fordulójában az oroszok világbajnok-jelöltjével, Jan Nyepomnyascsijjal szemben.

Mivel az utolsó előtti játéknapon a világbajnoki címvédő norvég Magnus Carlsen diadalmaskodott a hat résztvevős viadal korábbi kétszeres győztese, az orosz Szergej Karjakin felett, 18 pontos lett, és megelőzte a 16,5 pontnál tartó magyar nagymestert az élen. A verseny honlapjának beszámolója szerint a világos bábukat vezető Rapport a klasszikus partiban döntetlenre végzett Nyepomnyascsijjal, a rövidített játszmában - az úgynevezett armageddonban - azonban alulmaradt, ami fél pontot jelentett számára a torna szabályainak értelmében. A tíz perc alapidejű villámpartiban sötétnek a döntetlen is elegendő a nyeréshez, világosnak viszont csak a győzelem hoz egy pontot. A klasszikus játszmában aratott diadal három pontot ér, a vereség nullát.

Rapport a pénteki utolsó fordulóban az iráni, de francia színekben versenyző Alireza Firuzjával ül asztalhoz, aki csütörtökön nyert a norvég Aryan Tari ellen, s 15 ponttal harmadik.

Borítókép: sakkblog.reblog.hu

Videók