A Tour de Hongrie harmadik szakaszán a sprintereké volt a főszerep

Az utolsó kör zűrzavaros volt.


A magyar kör 4. napján különleges szakasz következett, hiszen két etapra osztották a versenynapot! Reggel korai indulással 115 kilométert tett meg a mezőny Kazincbarcika és Tiszafüred között, ahol sikeres szökést követően Lovassy Krisztián, a magyar válogatott tagja győzedelmeskedett. Délután egy rövidebb, 65km-es útvonal várt a csapatokra Tiszafüred és Hajdúszoboszló között.
A megszokott etapoktól eltérő, kettős verseny másféle taktikát követelt meg a csapatoktól. A Kometa Cycling Team versenyzői a délutáni sprintszakaszra készültek, hiszen kiváló sprinterük Michele Gazzoli a pódiumra, de akár a győzelemre is esélyes volt.
fotó: fasterpromotion.com
 
"Egy kicsit furcsa volt ez a sprint! Az utolsó kör zűrzavaros volt.  A lábaim jó állapotban voltak és készen álltak, de nem tudtam jó helyzetbe kerülni, hogy előre törhessek."-nyilatkozta sajnálattal Gazzo.
Daniel Viegas, Diego Pablo Sevilla és Stefano Oldani nagyszerűen előkészítették számára a terepet, de Antonio Puppio is remekül teljesített, aki visszament Gazzoli-ért és segített neki előre törni.
A reggeli szakasznál a szökevények hazaértek, ami meglepte a Kometa Cycling Team versenyzőit.
fotó: fasterpromotion.com
 
“Az első menet egy kicsit furcsa volt, megindult egy szökés, amit elméletben könnyen kontrollálni kellett volna. Nyugodtak voltunk, hogy a Cofidis és az Israel Academy csapata majd visszafogja az előre törőket. A helyzetet nehezítette, hogy egyszer egy vonat miatt is meg kellett állnunk. Végül nem sikerült megállítani a szökést és a sprinterünk nem tudott a győzelemért harcolni.”- mondta Sevilla a reggeli szakaszról.
Szombaton kerül megrendezésre a sokak szerint “mindent eldöntő szakasz”! A 138km-es útvonal reggel Karcagról fog indulni és Kékestetőn lesz a cél, Magyarország legmagasabb pontján. Dina Marci ma átadni kényszerült a fehér trikót, mert Fetter Erik átvette a vezetést  a legjobb magyar kategóriában, ám minden bizonnyal a holnapi hegyi menet megváltoztatja majd a felállást! 
fotó: fasterpromotion.com

 

Videók