A top 50 legjobban kereső sportoló - Videó

A bérek és a szponzori díjak együtt adják a bevételt.


A Forbes magazin minden évben kiadja a legjobban kereső sportolók listáját. Az elmúlt 12 hónap adatai alapján a Datamatrix nevezetű YouTube-csatornánál összeállították a legjobban kereső sportolók listáját egy videóban. Érdemes megnézni!

A kicsivel több, mint 3 perces videóban a leggazdagabb 50 sportoló teljes bevétele látható, ami tartalmazza a fizetések mellett a szponzori díjakat is.

A felmérésből kiderült, hogy a 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben.

A 38 éves svájci klasszis vagyona az elmúlt 12 hónapban 106,3 millió dollárral (33,3 milliárd forinttal) gyarapodott úgy, hogy ebből "mindössze" 6,3 millió dollárt szerzett pénzdíjakból, a fennmaradó összeg szponzori pénzekből jön össze.

Federer mögött a legnagyobb futballsztárok sorakoznak fel, ugyanis a Juventust erősítő portugál Cristiano Ronaldo 105 millió dollárral a második a listán, az FC Barcelona argentin csillaga, Lionel Messi pedig csupán egy millióval kevesebbel, 104 millió euróval a harmadik. A Paris Saint-Germain brazil sztárja, Neymar 95,5 millió dollárt keresett, amivel a lista negyedik helyét szerezte meg.

A legjobb női sportoló ugyancsak egy teniszező, a japán Oszaka Naomi 37,4 milliós bevétele a 29. helyet eredményezi a listán.

Kép: Getty Images

Videók