A szervezők 18 tesztversenyt terveznek jövő tavaszra

Négy különböző sportág teszteseményére hívnak külföldi versenyzőket.


A jövő évre halasztott tokiói olimpia és paralimpia szervezőbizottsága 18 tesztverseny lebonyolítását tervezi jövő március és május között, és ezek közül legalább négy eseményen külföldi sportolók is részt vehetnek.

A szervezők pénteki online sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a tesztversenyekre egymástól nagyon különböző feltételekkel kerül sor, lesz olyan, amelyik csak a technikai folyamatok felmérésére szolgál, és sportoló egyáltalán nem vesz részt rajta.

Külföldi versenyzőket az úszás, a műugrás, a röplabda és a torna sportágak teszteseményére hívnak, nézőket külföldről a 18 közül egyetlen rendezvényre sem engednek be.

Japán az elmúlt időszakban viszonylag hatékonyan kezelte a koronavírus-járvány terjedését, ugyanakkor az utóbbi hetekben ismét jelentősen megnőtt az új fertőzöttek száma, és Tokióban is gyakoribbak a pozitív esetek.

A 2020-ról 2021-re halasztott tokiói olimpiára a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között kerül sor, és ezt követi a paralimpia augusztus 24-től szeptember 5-ig.

Kép: Carl Court/Getty Images

Videók