A franciák több mint fele szerint az ország nincs felkészülve az olimpiára

Egy friss felmérés szerint a franciák több mint fele (52 százalék) gondolja úgy, hogy az ország nem áll készen az idei nyári olimpia és paralimpia megrendezésére.


CSA szociológiai szolgálat által - a CNews tévécsatorna, az Europe 1 rádió és a Le Journal du Dimanche újság megbízásából - készített közvélemény-kutatás tanúsága szerint a megkérdezettek közül a nők a pesszimistábbak: 55 százalékuk úgy látja, hogy Franciaország nem lesz képes a világ minden tájáról érkező sportolók és nézők megfelelő fogadására.

A felmérésben több mint ezer, 18 éven felüli francia vett részt, s a leggyakrabban a 35 és 64 év közöttiek (57 százalék) válaszoltak nemmel az ország felkészültségére vonatkozó kérdésre. Ugyanez az arány 54 százalék a 18 és 24 év közöttiek körében. Ugyanakkor a 25 és 34 év közöttiek több mint fele (51 százalék) éppen ellenkezőleg, pozitívan értékelt, a legnagyobb bizalommal pedig a 65 év felettiek vannak: a megszólítottak 55 százaléka optimista Franciaország olimpiai felkészültségét illetően.

A nyári ötkarikás esemény július 26. és augusztus 11. között lesz a francia fővárosban.

(Fotó: Facebook/IOC)

Videók