A Bucks harmadszor gyűrte le a Celtics-t

Egy győzelemnyire vannak a keleti főcsoport döntőjétől.


A Milwaukee Bucks sorozatban harmadszor nyert a Boston Celtics ellen, így 3-1-es állásnál egy győzelemre került a keleti főcsoport döntőjétől az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában.
Az alapszakaszgyőztes Bucks vezére ezúttal is a görög Jannisz Antetokunmpo volt, aki úgy gyűjtött 39 pontot és 16 lepattanót, hogy a harmadik negyed elején már négy személyi hibánál járt. A Milwaukee csereemberei azonban 32-7-re jobbnak bizonyultak a bostoniaknál, akiknél a vélhetően utolsó hazai meccsén szereplő Kyrie Irving 23 pontot szerzett, de hét triplakísérletéből csak egy volt sikeres. A Bucks legutóbb 2001-ben vívott konferenciadöntőt.


Nyugaton a 38 pontos James Harden vezette Houston otthoni diadalával 2-2-re kiegyenlített a címvédő Golden State ellen. A playoffban 5/0-s hazai mérleggel büszkélkedő Rockets 50-szer próbálkozott a triplavonalon túlról, és ebből 17 hullott a gyűrűbe, míg a Warriors 33 kísérletéből csak hét volt pontos. A hajrában, 19 másodperccel a vége előtt a kaliforniaiak Stephen Curry hármasával 110-108-ra felzárkóztak, de ezután két triplát is elhibáztak. Curry 30, Kevin Durant pedig 34 ponttal zárt a vendégeknél.
    
Eredmények, főcsoport-elődöntők:

Keleti főcsoport:
Boston Celtics-Milwaukee Bucks 101-113
Az állás: 3-1 a Milwaukee javára. 

Nyugati főcsoport:
Houston Rockets-Golden State Warriors 112-108 
Az állás: 2-2. 

 

Videók