Ha hőlégballonoznál, ne így csináld! – VIDEÓ

Az egyik legszebb sport a hőlégballonozás most már a legmodernebb VR eszközzel is elérhető.


Ki ne szeretne madártávlatból gyönyörködni a tájban?!
 
A baj csak az, hogy repülni nem mindig biztonságos. Persze, most nem az utasszállító repülőn való légiközlekedésre gondolunk, hiszen az köztudott, hogy biztonságosabb a földi közlekedésnél.
 
Hanem mondjuk a hőlégballonozásra. Pláne, ha valahogy így csinálja valaki

 
Na ezt senki ne próbálja inkább ki! De jó hír, hogy már tudunk hasonló, de biztonságos élményt ajánlani a fenti helyett! Irány az ég! És csöppet sem kell félned, hiszen a repülésnek ez az ága a legkevésbé veszélyes. Az ÁRKÁD bevásárlóközpontban ugyanis virtuálisan tapasztalhatod meg azt a különleges élményt, ami csak keveseknek adatik meg. Május 17. és 26. között a bevásárlóközpont mélyföldszintjén egy VR hőlégballonnal olyan különleges tájakat járhatnak be a résztvevők, mint például a Grand Canyon, miközben izgalmas VR játékokkal is megismerkedhetnek.
Hogy mit lát és milyen magasra emelkedik, csak az utasokon múlik majd, akik saját maguk irányíthatják a szerkezetet. 
 
A ballon néhány centimétert ténylegesen felemelkedik majd a földtől, de a VR szemüvegeknek köszönhetően olyan érzés lesz, mintha valóban a magasban repülnének. A felejthetetlen élményt nem csak a 360 fokos látkép nyújtja: a felszállásnál szinte érezni lehet majd a ballon felemelkedéséhez szükséges hőt, továbbá valósághű hanghatások is kísérik majd az utazást. 
A hőlégballont maguk a látogatók kontrollálják és bár a tökéletes biztonság garantált, érdemes kapaszkodni a maximum 5 perces repülés alatt, hiszen teljesen úgy érezhetik majd, hogy az élmény valóságos. Éppen ezért nem ajánlott 8 éven aluliak számára.
A virtuális utazás mellett az érdeklődők számos VR játékkal is megismerkedhetnek, a rendezvény ideje alatt ugyanis több VR játékkonzolt is kipróbálhatnak. Május 17. és 23. között a VR Trap Factory egy dupla kabinos platformot visz a rendezvényre, ahol a világ egy legjobb vidámparkjaként számon tartott Six Flags hullámvasútja mellett akár horrorisztikus VR élményben is részük lehet a résztvevőknek. Emellett két VR konzol is rendelkezésre áll majd, ahol a 2018-ban az év játékaként megjelent Beat Sabert is ki lehet majd próbálni, de számos más játék is elérhető lesz a helyszínen. A program folytatásaként május 25-én és 26-án a VR Max várja a látogatókat, akik szintén többféle játékkal készülnek, amelyek egyenként 5-10 perc hosszúságúak lesznek. A VR konzolok – játéktól függően – 8-10 éves kortól ajánlottak. 
A rendezényen való részvétel ingyenes. A programok hétfőtől szombatig 10:00 és 21:00 óra között, vasárnap pedig 10:00 és 19:00 óra között látogathatók. 
 
 
 
(Photo by Chesnot/Getty Images)
 
 
(Photo by Ronen Tivony/NurPhoto via Getty Images)
 
 
(Photo by Chris Jung/NurPhoto via Getty Images)
 
 
 

Videók