Mason Mount megakadályozta, hogy a Manchester United szerződtesse a világ legjobb csatárát

A klub végül Rasmus Hojlundnál kötött ki. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


Mason Mount egyes jelentések szerint megakadályozta, hogy a Manchester United szerződtesse a világ legjobb csatárát.

Mióta a nyáron hivatalossá váltaz 55 millió fontos átigazolása a Chelsea-től a Manchester Unitedhez, Mount nehéz hónapokat élt át, amelyeket rossz forma és visszatérő sérülések gyötörtek. A Daily Mail friss beszámolója szerint pedig Mount átigazolása részben elriasztotta a Manchester United klubját attól, hogy szerződtesse a világ vitathatatlanul legjobb csatárát, Harry Kane-t. Kane eddigi legeredményesebb szezonjára készül, hiszen a Bayern München színeiben mindössze 19 mérkőzésen 22 gólt és hét asszisztot szerzett. Az angol csapatkapitány zökkenőmentesen beilleszkedett a bajorok életébe, mióta nyáron 86 millió fontért távozott a Tottenhamtől, de a dolgok egészen másképp is alakulhattak volna, ha a Unitedhez igazol, ahogy azt egyesek várták.

A Mail szerint a Tottenham elnöke, Daniel Levy a tulajdonos Joe Lewis nyomására adta el Kane-t, akinek már csak egy év volt hátra a szerződéséből. Levy azonban állítólag közölte a Uniteddel, hogy nem adja el a csatárt egy Premier League-riválisnak. Aggódva amiatt, hogy Levy egész nyáron húzná az időt, a manchesteri csapat állítólag úgy döntött, hogy a korlátozott költségvetésük miatt nem tarthatják vissza Mason Mount és Andre Onana ügyleteit.

Miután egy szezonnal korábban, Ten Hag első vezetői átigazolási ablakában későn szerződtették Casemirót és Antonyt, korán le akarták kötni a kulcsfontosságú szerződtetéseiket. A kiadvány szerint úgy gondolták, hogy Mount egy "most vagy soha" üzlet, mivel a Chelsea-nél kötött szerződésének utolsó évébe lépett, ezért prioritásként kezelték. Eközben Onana szükségszerűségnek számított a hosszú ideje szolgáló, David de Gea távozása után.

A Mail hozzátette, hogy a kapus leigazolása két csatár szerződtetésének megfontolásának is véget vetett, miután a Manchester United fontolóra vette, hogy ajánlatot tesz Kane-ért és a brightoni Evan Fergusonért. Végül a klub végül Rasmus Hojlundnál kötött ki, aki öt Bajnokok Ligája-mérkőzésen öt gólt szerzett, de az első 12 Premier League-találkozóján még nem talált be.

Borítókép: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Videók