Luis Enrique kérte a brazil klasszis eltávolítását Párizsból!

A L’Equipe és a France Football értesülései szerint még az akkoriban tanácsadóként foglalkoztatott Luis Camposnak is közben kellett járnia, hogy a Luis Enrique és Neymar között a Paris Saint-Germainnél kialakult feszültség feloldódjon. - TOP 5: a hét MÁSODIK legnépszerűbb Sport365-írása!


A szakember és a brazil futballista hiába ért el világraszóló sikereket az FC Barcelona kötelékében, ám amint az asztúriai tréner megérkezett a francia fővárosba, jelezte, hogy nem szeretne asszisztálni tovább a Neymar-sagához. Enrique a klubhoz közelinek mondott forrás alapján a szezon második felében csak gondot jelentő Neymarral a következőket közölte:

„Találj magadnak egy másik klubot, már a nyári ázsiai turnénkra sem kell jönnöd.”

Ugyanez a forrás fedte fel azt a tényt is, hogy a tanácsadóként alkalmazott Campos avatkozott bele a spanyol és a brazil vitájába.Luis Campos végül meggyőzte Luis Enriquét, hogy muszáj elvinnie magával Ázsiába a világsztárt, mert könnyebben, és ami ennél is fontosabb drágábban fogja tudni eladni. De a kettejük közötti viszony valóban elmérgesedett, és tisztán látható volt, hogy a dél-amerikai viselkedése messze volt a professzionálistól, ami a párizsi életének a végét jelentette. Muszáj volt eltávolítani.”

Végül Neymar a Japánt és Dél-Koreát is útba ejtő felkészülési időszak után, augusztusban váltott klubot, amikor az Al-Hilal 90 millió eurót fizetett érte. Ami egyben azóta is minden idők legdrágább eladása a PSG történetében.
 

(Fotó: Getty Images)

Videók