Lewandowski döntött a jövőjéről: váratlant húzna

„Vannak kapcsolataim, ezeket ki akarom használni.” - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


Amennyire csúcson érezhette magát az előző szezonban, mostanra annyira mélyre került Robert Lewandowski. A Barcelona gyengélkedik, a gólok sem jönnek úgy, a lengyel válogatottnál pedig csapattársaival került összetűzésbe.

A 35 éves támadó a Foot Truck-csatornának adott interjú során kijelentette: „Elég jól érzem magam ahhoz, hogy még nyugodtan tudjak játszani. Bár sokan azzal érvelnek, hogy 35 éves vagyok, de még nincs vége. Más tényezők is hozzájárultak ehhez a rosszabb mentális, pszichológiai és fizikai állapothoz. És igen, bevallom, tisztában vagyok vele. De azt hiszem, megbirkóztam vele.”

A csatár pályán kívüli jövőjével kapcsolatos szándékait eddig rejtély övezte. Most elárulta, meg akarja osztani a tapasztalatait, és magasabb szintre akarja emelni a lengyel edzőképzést, hogy a fiatal játékosok és a kezdő edzők is hasznát vehessék tanácsainak.

„Vannak kapcsolataim, és ezeket szeretném kihasználni. Van egy ötlet a fejemben, amiről talán még idén beszélni fogok. Ez nem egy akadémia lesz. [...] Ez inkább egy oktatási dolog. Intézet, talán valami, ami a tudással, az edzők és a fiatalok oktatásával kapcsolatos. Nem akarom irányítani, de szeretném, ha a lengyel edzői gondolkodás hasznot húzna belőle. [...] Az ifjúsági edzők nem teljes munkaidőben dolgoznak, ez a kiegészítő munkájuk. A pénz, amit kapnak, túl kevés. Hogyan tud egy ilyen edző 100 százalékban az ifjúságra koncentrálni?”

Lewandowski korábban – még a Bayernnél töltött időszakában – kijelentette, vezetőedzői karrierre nem készül, az nem érdekli.

Borítókép: Getty Images

Videók