Két jelölt között dilemmáznak a Liverpool tulajdonosai

Ki legyen Jürgen Klopp utódja? - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


Jürgen Klopp pénteken bejelentette lemondását a Liverpool edzői posztjáról. Ki váltja majd a németet? A The Times szerint az angol klub vezetői két nevet fontolgatnak komolyan.

Az Anfielden a 2023/2024-es szezon után valóban lezárul egy korszak. Jürgen Klopp irányítása alatt a Vörösök ismét a világ egyik meghatározó klubjává váltak. A sikerkovács mester azonban elismerte, hogy nagyon belefáradt az állandó munkába, és legalább egy év szünetre van szüksége az edzői feladatoktól.

Természetesen azonnal megindultak a találgatások arról, hogy ki léphet Klopp helyére. A The Times szerint a Liverpool főnökei két jelöltet szándékoznak alaposabban megvizsgálni.

Az első közülük Xabi Alonso. A spanyol kiváló eredményekkel rendelkezik a Bayer Leverkusennél, ráadásul korábban játékosként már megfordult az Anfielden, így jól ismeri a klubot.

A második lehetőség Roberto De Zerbi. Az olasz Graham Pottert váltotta Brightonban, és kiváló munkát végez a Sirályoknál, amit Liverpoolban nagyra értékelnek.

„Nagyon nagy feladat vár a klubra, sok minden változni fog. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen irányba fog az egész menni" – jelentette ki Virgil van Dijk a The Timesnak adott interjújában.

Borítókép: Getty Images

Videók