Íme napjaink öt legjobb magyar futballistája

A külföldi sportlap meg is indokolta, miért rájuk esett a választás. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


Az elmúlt években ismét szebbik arcát mutatja a magyar labdarúgás. A válogatott közel áll ahhoz, hogy sorozatban harmadik kontinenstornáján vegyen részt, miközben több fiatal játékos is topligákba igazolt.

A tribuna.com összeállított egy ötfős listát azokról, akiket ők a legjobbnak tartanak.

Szoboszlai Dominik: „Magyarország egyik legfiatalabb játékosa már eddigi rövid pályafutása alatt is hatalmasat alkotott. Alig 18 évesen debütált a 2017-2018-as idényben, gyorsan megmutatta, mire képes. Az évek során hamar nagy hírnévre tett szert, játszott a Red Bull Salzburg és az RB Leipzig színeiben, most pedig Liverpoolban szerepel. Fényes karrier vár erre a csodálatos magyar labdarúgóra, aki újra és újra megcsillogtatja tudását.”

Sallai Roland: „Egy másik fiatal magyar játékos. Pályafutása során megmutatta, hogy képes hatalmas gólokat szerezni, függetlenül attól, hogy milyen ellenféllel áll szemben. Ezt bizonyította a 2022-es Nemzetek Ligája mérkőzésen Anglia ellen szerzett lőtt két góljával. A Puskás Akadémia, a Palermo és az APOEL után az SC Freiburgban talált otthonra, ahol immár öt éve szerepel.”

Gulácsi Péter: „Gulacsi a legjobb példa arra, hogy mit jelent remek kapusnak lenni. Hosszú és eredményes pályafutása során kiemelkedő csapatokban játszhatott és játszik a mai napig. Öt évet töltött a Liverpoolban, majd egy-egy évet a Hereford Unitedben és a Tranmere Roversben. A Hull Citynél még két évig szerepelt, majd a Red Bull Salzburghoz igazolt. 2015-ben az RB Leipzighez került, ahol immár több mint nyolc éve meghatározó szereplő. Szerződése 2025-ben jár le, érdekes lesz látni, hogy marad-e a csapatnál, vagy máshová igazol.”

Orbán Willi: „Bár Németországban született, magyar és lengyel származású. Korán belevágott a labdarúgásba, ami jó döntés volt, hiszen Willy nagyszerű karriert futott be. Négy évet töltött az FC Kaiserslautern II és a Kaiserslautern ifjúsági csapatában. 2015-ben került az RB Lepizig csapatához, aminek azóta is kulcsembere.”

Nagy Ádám: „Egy jó középpályás sokkal erősebbé teszi a csapatot. Ezért akarta sok együttes Nagy Ádámot. Az 1995-ben született futballista már számos klubban megmutathatta magát. Ez rengeteg tapasztalatot adott neki, ami lehetővé tette számára, hogy az évek során fejlődjön. Ma már a Pisa játékosa, de valószínűleg hamarosan máshol láthatjuk.”

A szerző szerint „Annak ellenére, hogy Magyarország egy kis ország Európa szívében, a futball történelmének néhány legjobb játékosát adta. A ma látott labdarúgókra nézve biztosra vehető, hogy ez a tendencia folytatódni fog. Tekintettel arra, hogy a futball továbbra is népszerű, ma is hasonlóan lenyűgöző játékosokat fogunk látni a pályán.”

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók