Értetlenül áll Xavi döntése előtt a Barcelona vezetése

Mindeközben Joan Laporta Mexikóba utazott a lehetséges utód miatt. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


Az FC Barcelona nem tudott nyerni a Rayo Vallecano ellen (1-1), a klub illetékesei nem elégedettek Xavi választásaival erre a mérkőzésre. Véleményük szerint a spanyol bajnok edzője hibát követett el azzal, hogy nem a vezérekre koncentrált.

A 93. percben nagy vita alakult ki, amikor a Barcelona játékosát, Raphinhát a büntetőterületen belül megrúgta egy ellenfél. Azonban sem a játékvezető, sem a VAR bírók nem láttak szabálytalanságot. A helyzet ellenére az biztos, hogy a gránátvörösek egyszerűen nem úgy teljesített, ahogyan azt elvárták, 14 forduló után csak a negyedik helyen állnak a tabellán. A klubvezetésnek pedig nem tetszettek Xavi döntései.

A Sport újságírói arról számolnak be, hogy Joan Laporta és Deco is elégedetlen volt a Rayo elleni mérkőzésen a kezdő felállással. Véleményük szerint egy ilyen mérkőzésen a lehető legerősebb tizenegyet kell használni, és egyszerűen hiba volt Raphinha, Ilkay Gündogan, Joao Felix vagy Ronald Araujo hiánya. Xavi az említett játékosok válogatott-szereplésével magyarázhatta ezt a döntést.

Másnap Laporta Mexikóba utazott, hogy megnézze a Rafa Marquez vezette Barcelona-tartalék mérkőzését. Egyes spanyol médiumok szerint ő lenne a favorit Xavi helyére. Mások viszont tompítják a kedélyeket és hangsúlyozzák, hogy egyelőre szó sincs edzőváltásról.

Kedden a Porto, december 3-án pedig az Atletico Madrid lesz a LaLiga-címvédő ellenfele.

Borítókép: Marc Gonzalez Aloma/Europa Press via Getty Images

Videók