Csak idő kérdése Messi távozása

Egy közeli jó barátja szerint az argentin legenda alig egy év után távozhat az MLS-ben szereplő Inter Miamitól. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


Az immár nyolcszoros Aranylabdás Messi a nyáron költözött Miamiba, miután két szezont töltött a francia bajnok PSG-nél, ahol 22 alkalommal volt eredményes a francia bajnokságban.

Messi állítólag elutasította a jövedelmezőbb közel-keleti ajánlatokat, hogy David Beckham csapatához csatlakozzon.

Messi az Inter Miami kiemelkedő játékosa volt a Ligakupában, hat mérkőzés alatt 10 gólt szerzett, de az MLS-ben nehezen tudta megismételni ezt a formát, ott szintén hat találkozó során mindössze egy gólt szerzett.

Az argentin támadó elvileg ragaszkodik hozzá, hogy szívesen maradna az Inter Miamiban, de korábbi argentin csapattársa és jó barátja Sergio Aguero inkább egy szenzációs visszatérést tippelt neki a Barcelonába.

A pletykák korábban arról szóltak, hogy Messi számára lehetőség nyílhat arra, hogy kölcsönben visszatérjen Európába, mivel az MLS holtszezonja az európai szezon közepére esik.

És bár ez nem valószínű, hogy megtörténik, a Manchester City korábbi kiváló támadója, Agüero viszont azt mondta, szerinte "csak idő kérdése", hogy Messi visszatérjen a katalánokhoz.

"Leo mindig is azt mondta, hogy szereti Barcelonát, még mindig nagyon azonosul a klubbal és a várossal is" - mondta Aguero a spanyol AS-nek.

Állításai ellenére Agüero egyértelművé tette, hogy kettejük között nem esett konkrétan szó a visszatérésének lehetőségéről, hozzátéve, hogy ez egy olyan téma, amit "nem beszéltek meg".

Messi és Agüero barátsága nagy múltra tekint vissza, a páros már fiatal korukban baráti kapcsolatot ápolt, amikor a válogatottban állandó szobatársak voltak.

Messi 21 évet töltött a Barcelonánál, a La Ligában 520 alkalommal lépett pályára, 2004 és 2021 között és elképesztő módon 474 gólt szerzett a katalánok színeiben.

Lionel Messi a Barcelonától való távozásakor ezt mondta: "Mindig azt mondom, hogy az ember nem tudhatja, mi fog történni a jövőben, de ha rajtam múlna a döntés, maradnék a Barcelonánál”.

Borítókép:  Rich Storry/Getty Images

Videók