Amikor Kiprich és Ronaldo találkozott…

Az ifjú Ronaldo gyönyörű gólt szerzett, majd jött a magyar csatár és megfordította az állást. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


Január 28-án köszöntötték Rotterdamban Kiprich Józsefet. A magyar válogatott, a Tatabánya és a Feyenoord klasszisa még mindig hatalmas kedvencnek számít Hollandiában.

Kiprich számos emlékezetes gólt szerzett a rotterdamiak színeiben, egyik legkülönlegesebb mérkőzését 1995 májusában vívta a rivális PSV ellen, amelynek színeiben bontogatta szárnyait az elkövetkezendő időszak kiválósága, Ronaldo Nazario.

A találkozó 20. percében Mike Obiku szerzett vezetést a Feyenoordnak, bő tíz perccel később jött Ronaldo és egy szép szóló után a sarokba vágta a labdát, ez volt a 26. találata a szezonban. A 35. percben már a vendégeknél volt az előny, Peter Hoekstra talált be.

Kiprich József mindezt a padról nézte végig, ám az 50. percben büntetőt rúghatott a Feyenoord. Mivel „Kipu” volt a kijelölt végrehajtó, edzője becserélte a sérült Gláucio helyére. A magyar csatár hidegvérrel értékesítette a tizenegyest, majd 20 perccel később már a vezető gólt is megszerezte.

A Feyenoord így 3-2-re nyert riválisa ellen, de a bajnokság végén az eindhoveniek zártak előrébb, a PSV 3. lett, Kiprichék lemaradtak a dobogóról.

Borítókép: FSV De Feijenoorder/ Piet Bouts

Videók