"A semmiből káoszt teremtett!" – dicsérte Szoboszlait edzője!

Jürgen Klopp nem volt rest dicshimnuszokat zengeni magyar középpályása, Szoboszlai Dominik teljesítményéről a 2-1-re megnyert, Brighton&Hove Albion elleni bajnokit követően! - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


Szoboszlai 70 labdaérintést jegyzett, 45/51 volt a passzmutatója – 88 százalékos pontosság -, három helyzetet alakított ki, a támadóharmadba 7 átadást juttatott be, és visszaszerzett 6 labdát. Mondhatjuk, hogy sokoldalúan teljesített válogatottunk kapitánya.

És persze ne feledkezzünk meg arról a passzáról sem, amit a szélről lőtt Alexis Mac Allister lábára,aki aztán Mo Salah-t találta meg, amiből az egyiptomi a győztes gólt szerezte. Klopp többek között ezen átadása miatt sem fukarkodott a jelzőkkel Szoboszlai kapcsán:

"Az egy mágikus, hihetetlen labda volt tőle. A kreativitás, a minőség, már csak az, hogy meglátta a helyzetet. Észrevette Maccát, aki aztán tökéletesen vette át, és kiszúrta Mo-t. Mennyire pazarlóak voltunk az egész meccsen, hogy aztán jöjön egy ennyire zsenialitással átszőtt szekvencia, amivel le tudtuk zárni a párharcot”


A német még ezt is hozzátette:

"Dom mint egy tűzgolyó a semmiből, káoszt teremtett!"

 

 A combizomsérülése óta talán először játszott igazán kiemelkedően a 70 millió euróért a Poolhoz kerülő magyar, aki a 7 gólja és 5 gólpassza mellett az ilyen és ehhez hasonló Klopp-nyilatkozatok miatt is érezheti magát otthon az Anfield Roadon, amely most már a listavezető otthona!

A Brighton elleni győzelem beszámolóját itt találják olvasóink:

Szoboszlai kulcspasszának köszönhetően gólhátrányból fordított a Liverpool 

(Fotó: Getty Images)
 

Videók