24 éves tehetség ülhet be Lewis Hamilton helyére a Mercedesbe - sajtóhír

A hírek szerint már az elsőkörös egyeztetések is megvoltak Toto Wolff csapatfőnökkel. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


 Több forrás is arról számol be, hogy Mick Schumacher arra számít, hogy a következő napokban tárgyalásokat folytat majd Toto Wolffal, mivel a Mercedes-főnök őt szeretné beültetni Hamilton helyett az autóba, amikor a brit 2025-ben a Ferrarihoz távozik.

A 24 éves pilóta elárulta, hogy már folytatott egy rövid beszélgetést Wolffal arról, hogy a Mercedes hamarosan megüresedő helyére kerüljön.

Hamilton elhagyta az Ezüstnyilakat, hogy új kihívásokat keressen, miután aktiválta a szerződésében lévő szabadulási záradékot, és többéves szerződést kötött a Ferrarival.

Hamilton augusztusban írt alá további két évre a Mercedessel, de az ismételt gyenge szezon hatására felülbírálta döntését és mégis új vizekre evez majd.

A helyére pályázó Mick Schumacher a 2023-as idény előtt csatlakozott az istállóhoz, hogy tartalékpilótaként segítse Hamilton és Russell munkáját, miután elvesztette helyét a Haasnál.

Mick mellett szól a személyes jó viszony mellett az is, hogy két évet már töltött a Forma-1-ben, így annak ellenére, hogy még mindig fiatal tehetségnek számít, már megvan a kellő rutinja a sorozatban.

Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Videók