Van Gerwen kiakadt a riporterre: ha kérdezni akarsz, legyél tisztában a tényekkel

A holland nem volt elragadtatva a neki szegezett kérdéstől. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


Michael van Gerwen kérdőre vonta a riporter felkészültségét a döntőbe jutását követő sajtótájékoztatón.

Michael van Gerwen pályafutása során hatodszor jutott be a PDC-világbajnokság döntőjébe, azt követően, hogy az elődöntőben legyőzte Dimitri Van den Berghet. A holland világbajnok 108 feletti átlaggal, 6-0-ra utasította maga mögé a belgát, a hírek azonban mégsem az elsöprő sikeréről szóltak. Gerwen 2-0-s vezetésénél Van den Bergh megkérdőjelezte, hogy vetélytársa jó helyen áll-e. A belga szerint a holland belépett a játékterületre, Gerwen azonban nem foglalkozott ezzel és sürgetni kezdte ellenfelét.Az eset után a riporterek rákérdeztek a világbajnoknál, hogy Van den Bergh valóban megvádolta-e őt az esetleges csalással, ám a holland kiborult ezen.

„Ez nem igaz. Azt mondta, toporogtam, túl sokat hallgattad a kommentárokat. Ha kérdezni akarsz valamit, lásd tisztán a tényeket” – mondta az őt kérdező újságírónak, majd a többi riporterhez fordult és azt mondta: bárki szeretne feltenni egy értelmes kérdést?"


Van Gerwen a döntőben azzal a Michael Smith-szel nézett szembe, akit 2019-ben már legyőzött a döntőben, ezúttal azonban vetélytársa örülhetett.

Borítókép: Luke Walker/Getty Images

Videók