Tizenkét nappal műtéte után, edzésbe állt Kovács Sarolta

Az úszást már újrakezdhette a sportoló.


Tizenkét nappal a porcműtéte után kiszedték a varratokat az öttusázó Kovács Sarolta térdéből, így a 2016-os év egyéni világbajnoka kedd reggeli úszással megkezdheti a fokozatos felkészülést a tokiói olimpiára.

"A Sportkórházban megdicsértek, mert szép a seb, és a lábam is javult, látszik rajta, hogy nem hanyagoltam el a gyógytornát" - újságolta az MTI-nek Kovács Sarolta, majd hozzáfűzte, hogy a varratszedés után még a kórházban teljesített újabb egy óra gyógytornát.

"A napi egy-egy óra délelőtti és délutáni gyógytornát továbbra is végeznem kell itthon, mert erősíteni kell a lábamat, de nagyon örülök annak, hogy kedden reggel már lemehetek az uszodába. Gyakorlatilag két hét kiesett az életemből, eddig csak tornáztam és lépcsőztem, de mostantól fokozatosan újrakezdhetem az öttusát. Az úszás mellett a lövészetet, majd a lovaglást, a legvégén pedig a futást" - tekintett előre.

Mint mondta, a "tempó", vagyis az, hogy melyik tusát mikor kezdheti el, a gyógytornásszal történő konzultáció, illetve személyes találkozás alapján dől el.

"Futnom egyelőre nem szabad, hogy óvjuk a lábamat az ütődéstől, de ha jó ütemben halad a javulás, előbb-utóbb az is sorra kerülhet" - mondta bizakodva a székesfehérvári versenyző, aki a hazai női öttusázók közül egyelőre egyedüliként rendelkezik tokiói kvótával.

Kovács Sarolta a március végi, budapesti világkupán még elindult, térfájdalmakkal 22. lett, pár nappal később viszont kiderült, hogy műteni kell.

Borítókép: Facebook.com/MagyarÖttusaSzövetség

Videók