Száz nap a párizsi olimpiáig, öt aranyat jósolnak a magyar csapatnak

Száz nappal a játékok előtt már öt aranyat jósol a magyaroknak a párizsi olimpián a statisztikai elemzésekkel foglalkozó Gracenote.


A legújabb előrejelzés szerint 19 érmet, öt aranyat, nyolc ezüstöt és hat bronzot szerez a magyar csapat és ezzel az éremtáblázat 13. helyén végez majd. A februári elemzésben három győzelem mellett kilenc második és hat harmadik helyezéssel a 14. helyre rangsorolta Magyarországot a Gracenote.

A statisztika alapján továbbra is az Egyesült Államoktól és Kínától várható a legjobb szereplés, az amerikaiaktól 123 érmet (39 arany, 37 ezüst és 47 bronz), míg a kínaiaktól 89-et (35 bajnoki címet, 30 második és 24 harmadik helyezést) várnak az elemzők.

A párizsi játékok megnyitójára július 26-án kerül sor, de már 24-én rendeznek sporteseményeket a francia fővárosban, ahol augusztus 11-én zárulnak a küzdelmek.

(Borítókép: Budapest, 2024. április 10. A későbbi győztes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 10-én. MTI/Kovács Tamás)

Videók