Sidi Péter helyett Pekler Zalán utazik

Kihirdették a magyar sportlövő-válogatott összetételét.


Hétfőn kihirdették az idén nyárra halasztott tokiói olimpián induló magyar sportlövő-válogatott összetételét.

A hazai sportági szövetség (MSSZ) elnöksége a hétfői ülésén hagyta jóvá a csapatot. A névsorból kiderült, hogy az eltiltott Sidi Péter helyett Pekler Zalán utazik. A világ- és Európa-bajnok Sidit az MSSZ fegyelmi bizottsága múlt szerdán, első fokon egy évre eltiltotta a versenyzés mellett az edzésektől és mindennemű sporttevékenységtől, mert a márciusi indiai világkupaversenyen a vádak szerint jogosulatlanul bement Péni István szobájába. A Delhiben rendezett vk-verseny után Péni pozitív doppingmintát adott, a nemzetközi szövetség viszont közvetlenül az eszéki Európa-bajnokság előtt felmentette őt, miután illetékes testülete arra a megállapításra jutott, hogy a magyar sportoló a szóban forgó doppingügyben vétlen, vele szemben szabotázs történt.

A nemzetközi szövetség (ISSF) orvosi és antidopping bizottságának elnöke úgy foglalt állást, hogy Sidi "egyértelműen, láthatóan, szabálytalanul lépett be és illegálisan tartózkodott 45 percig Péni szállodai szobájában". Ráadásul nem tudott válaszolni az MSSZ elnökének azon kérdéseire, hogy kinek a megbízásából lépett be Péni szobájába, kitől kapott kulcsot a szobához, és mit csinált a szobában.

Sport365.hu - Előrelépés a sportlövő botrány ügyében: Sidi elismerte, hogy bement Pénihez

Újabb fordulat következett be a két magyar sportlövő botrányoktól sem mentes ügyében. Ahogy arról korábban beszámoltunk Sidi Péter és Péni István közt az utóbbi hetekben még az eddigieknél is jobban elmérgesedett a viszony.

Az induló versenyzők:
Major Veronika (női légpisztoly 60 lövés, női sportpisztoly 60 lövés)
Mészáros Eszter (női légpuska 60 lövés, női szabadpuska 3x40 lövés)
Pekler Zalán (férfi légpuska 60 lövés, férfi szabadpuska 3x40 lövés)
Péni István (férfi légpuska 60 lövés, férfi szabadpuska 3x40 lövés)

Az olimpián most debütáló légpuska vegyes páros versenyszámban a Péni István, Mészáros Eszter kettős képviseli a magyar színeket.

Borítókép: Lars Baron/Getty Images

Videók