Scottie Scheffler nyerte a Masterst

Az amerikai Scottie Scheffler nyerte a golfozók idei első Major tornáját, a US Masterst, melyen az ismét visszatérő Tiger Woods karrierje legrosszabb négynapos eredményét produkálta.


A legendás augustai pályán 2022-ben is győztes 27 éves Scheffler kiegyensúlyozottan teljesített a négy nap során, a pénteki és szombati kellemetlen időjárási körülményekhez is jól tudott alkalmazkodni és a vasárnapi zárónap előtt egy ütéssel vezetett. A negyedik napon aztán a győzelemért küzdők közül egyértelműen kiemelkedett, s végül nagy fölénnyel diadalmaskodott. A második helyen a svéd Ludvig Aberg végzett, négy ütéssel elmaradva Schefflertől.

A világranglista-vezető Scheffler legutóbbi négy versenyén három diadalt aratott és egyszer a második helyen végzett. Óriási érdeklődés övezte a korábbi világelső, 15-szörös Major-győztes Tiger Woods újabb visszatérését. A 48 éves legendás játékos egy év után versenyzett újra négynapos tornán és az első két napon stabilan játszott, nem fenyegette a kiesés veszélye, így sorozatban 24. Mastersén is pályára léphetett a hétvégén, ami korábban még senkinek sem sikerült.

Woods a 25. helyről kezdte a szombatot, ami aztán karrierje legrosszabb Major-versenynapja lett azzal, hogy 82 ütésre volt szüksége a 18 szakasz teljesítéséhez (+10). Vasárnap karrierje során 100. alkalommal játszott a legendás pályán, ám ekkor is sokat hibázott és 77 ütéssel zárt, összesítésben - pályafutása legrosszabb 72 szakaszos eredményével, az alapütésszámnál 16-tal többel - a 60. helyen fejezte be a viadalt.

(Borítókép: X / The Masters)

Videók