Rengeteget tanultam Petertől az elmúlt időszakban, nagyon sokat fejlődtem ezen a hétvégén

A friss világbajnok dartsozó John Henderson szerint a világbajnoki címe nagyon nagy önbizalmat ad neki.


A vasárnap este a PDC Darts csapatvilágbajnokságon Skócia nagy csatában legyőzte Ausztriát, amivel 2018 után ismét elhódították a világbajnoki címet.

Miután Gary Anderson kiesését követően be kellett állnia John Hendersonnak a finálét követő sajtótájékoztatón elmondta, hogyan hatottak rá Peter Wright szavai.

„Nagyon sokat fejlődtem ezen a hétvégén, rengeteget tanultam Petertől. Az elmúlt években rengeteg tanácsot adott nekem, de ez a hétvége felejthetetlen volt. Az elmúlt másfél év nagyon nehéz volt, nem tudtam jól kezelni azt az időszakot. Most azonban világbajnok lettem, ami hatalmas önbizalmat ad. Nem azt mondom, hogy megnyerem a Premier League-t, de arra törekszem, hogy megtartsam a lendületem. Ezt megnyerni a legjobb barátommal a karrierem csúcsa”.

 

 

 

Csapattársa, Peter Wright másodszor lett a csapatban világbajnok és Raymond van Barneveldhez hasonlóan két különböző partnerrel tudta megnyerni.
Így vélekedett John Henderson teljesítményéről.

„Megmutatta a világnak, hogy tud jól dartsozni nyomás alatt. Minőségi játékot mutatott, hogy legyőzte Gerwynt (Gerwyn Price- szerkesztői megj). és megizzasztotta MVG-t. (Michael van Gerven)"

Borítókép: Facebook.com/ PDC Darts 
Forrás: PDC.Tv 

Videók