Országos csúccsal győzött Horváth Lea

A magyar versenyző az alapversenyben is kiválóan szerepelt.


Horváth Lea (Komáromi VSE) 462,5 körös új magyar csúccsal nyert a női puska összetett számában Pécsen a sportlövők második Európa-bajnoki válogatóján.

A második helyen Dénes Eszter (UTE) zárt 460,4 körrel. Az eddigi országos rekordot Zwickl-Veres Kata (KVSE) tartotta 459,7-tel, ő ezúttal harmadik lett 447,8-cal - a szövetség tájékoztatása szerint. Horváth Lea az alapversenyben is kiválóan szerepelt, egy körrel megjavította Mészáros Eszter eddigi magyar rekordját, eredménye 1180 kör. A férfiaknál Péni István nem indult. Távollétében Pekler Zalán (KVSE) győzött 461,5 körrel, a második helyen klubtársa, Vas Péter (460,2), a harmadikon Kiss Viktor (UTE, 445,8) végzett. Az alapversenyben Hammerl Soma zárt az élen 1180 körrel, aki negyedik lett a döntőben, Sidi Péter pedig az ötödik.


Fotó: Jay LaPrete/NCAA Photos/NCAA Photos via Getty Images

A női sportpisztoly versenyszámban Csonka Zsófia (PSN Zrt.) lett az első 30 találattal, a Délvidéki Lövészakadémia versenyzője, Szakács Tünde végzett a második helyen (29), míg Palánki Klaudia (UTE) a harmadikon 22 találattal. Az alapversenyben Sike Renáta (BHSE) volt a legjobb, aki 580 körig jutott. Ő a döntőben hatodik lett. Major Veronika kihagyta a pécsi versenyt. Győrik Csaba szövetségi kapitány elmondta, hogy kiváló fény- és szélviszonyok mellett remek eredmények születtek, bár a dermesztő hideggel volt, aki nehezebben birkózott meg.

Borítókép: Jay LaPrete/NCAA Photos/NCAA Photos via Getty Images

Videók