Olimpiai bajnokot búcsúztatott Ismail Musukayev!

A nursultani világbajnokság egyik legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy a grúz Khinchegashvilinek esélyt sem adott.


A magyar színekben most bemutatkozó Ismail Musukayev egészen nagyszerű teljesítménnyel legyőzte az olimpiai bajnok grúz Vladimer Khinchegashvilit és bejutott a nyolcaddöntőbe a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában a nur-szultani birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján. A 26 éves dagesztáni származású sportoló nagyon könnyedén állt a selejtezőhöz, de így is simán győzte le a palaui riválisát, a riói játékok 57 kilós bajnokát viszont már nem lehetett félvállról venni. Láthatóan ezzel Musukayev is tisztában volt. Nagyon koncentráltan birkózott, s hiába irányított ellenfele, az első perc végén a grúz karlefogásából elforogva kiszabadult, majd azzal a lendülettel lábra támadott és levitte Khinchegashvilit (2-0).
 
Musukayev a folytatásban nagyon okosan védekezve őrizte előnyét, egészen az első menet "hajrájáig" minden akciókezdeményezést leszerelt. Ám 20 másodperccel a szünet előtt Khinchegashvili kivette a lábát, s szinte biztosnak tűnt, hogy abból a helyzetből le is viszi a magyar színekben küzdő ellenfelét. Musukayev viszont szemmel alig érzékelhető gyorsasággal kiforgott a lábfogásból, majd egy újabb pillanattal később már a grúz mögött volt és - egy pontért - kitolta őt a szőnyegről (3-0).
 
Fotó: Facebook/Magyar Birkózó Szövetség - Hungarian Wrestling Federation
 
A szünet után ment előre a grúz, mindent megtett, ám Musukayeven nem tudott pontot csinálni, csupán riválisa passzivitása miatt kapott egy pontot (3-1). Az utolsó fél percben az olimpiai bajnok utolsó erőtartalékait is mozgósította, de hiába volt többször is közel Musukayev a zónához, mindig ügyesen elforgott onnan, majd a vége előtt tíz másodperccel egy szép kontrával ismét Khinchegashvili mögött termett és 5-1-re megnyerte a mérkőzést. A versenynap másik magyarja, Sastin Marianna (62 kg) az olasz Aurora Campagnával találkozik majd a legjobb 16 közé jutásért.
 

Videók