Megvan az első magyar érem Dohában!

Dévay Márk a 2. helyen végzett.


Reggel magyar idő szerint 5 órakor kezdtek az Aquatlon résztvevői az I. World Beach Games-en, Dohában. A 2,5 km futás, 1 km úszás és további 2,5 km futásból álló versenytávon a férfiaknál Dévay Márk, a nőknél Bragmayer Zsanett és Kropkó Márta képviselte a magyar színeket.

Dévay Márk a férfi egyéni kategóriában ezüstérmet szerzett. A női egyéni indulók közül Kropkó Márta éppen lemaradt a dobogóról és a 4. helyet szerezte meg, Bragmayer Zsanett 8. helyen ért célba a női versenyben. 

Vasárnap még az úszóké volt a főszerep.


Vasárnap kora hajnalban rajtoltak az úszók.

A férfiaknál sokáig a német Meissner vezetett, de a végére az olasz Guidi beleerősített, és történelmet írva ő lett a Strand Világjátékok első aranyérmese. A két magyar a táv nagy részében a középmezőnyben foglalt helyet és végül Rasovszky 1 perc 2 másodperccel lemaradva a győztestől a 17. helyen haladt át a célon. Székelyi Dániel 21. lett.

Szeles idő és 30 fokos víz fogadta a versenyzőket.
Szeles idő és 30 fokos víz fogadta a versenyzőket.

A nők mezőnyének nagy esélyese, a brazil De Jesus Soares szinte végig vezetve győzött. Rohács Réka a brazil mögött 55 másodperc hátránnyal a 10., Olasz Anna pedig további 1 másodperccel a 11. helyen végzett.


Olasz Anna 56 másodperccel maradt le a győztes brazil mögött.

Befejezték csoportküzdelmeiket a strandkézilabdázók. A nők az utolsó összecsapáson 2-1 arányú vereséget szenvedtek az argentinoktól és a csoport 4. – még éppen továbbjutást érő – helyén végeztek.

A férfiak Horvátországot verték 2-0 arányban, s Katar mögött a második helyen zárták csoportjukat. Így hétfőn a férfiak 18:10-kor Svédország, a nők 19 órakor Görögország ellen lépnek homokra a négy közé jutásért.

Forrás: Facebook/Magyar Olimpiai Csapat

 

 

Videók