Kovács Zsófia triplázni tudott vasárnap

Az Európa-bajnoki ezüstérmes elégedett az eredményekkel.


A nőknél Kovács Zsófia triplázott, a férfiak mezőnyében Mészáros Krisztofer duplázott vasárnap, a tornászok mesterfokú országos bajnokságának zárónapján.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia gerendán, talajon és felemáskorláton is a legmagasabb pontszámot érte el a zárt kapus győri versenyen, az ugrás fináléjában pedig Bácskay Csenge győzött.

"Eredetileg négy szeren indultam volna a szerenkénti döntőben, de végül az ugrást visszamondtuk, és csak három szerre kellett koncentrálnom. Elégedett vagyok az eredményekkel" - mondta Kovács, a Dunaferr SE sportolója, aki összesen négy aranyérmet szerzett a mesterfokú bajnokságon.

Mészáros Krisztofer úgy értékelt, több gyakorlatából is ki tudta hozni a maximumot.

"A zárónapon az ugrás mellett sikerült a nyújtó is. Igaz, utóbbi nem volt tökéletes, de elég volt a győzelemhez" - tette hozzá a Győri AC tornásza, aki öt elsőséggel zárt.

Magyar Zoltán, a magyar szövetség elnöke kiemelte, hogy minden résztvevő betartotta a járványügyi előírásokat a háromnapos viadalon.

"Jó volt látni a versenyzőket, hogy mennyire élvezték azt, hogy megmérettettek. A szombathelyi világkupán többjüknél lehetett érezni kisebb bizonytalanságokat a hosszú kihagyás miatt, a két héttel ezelőtti országos bajnokságon, majd a mesterfokú bajnokságon bizonyított a mezőny" - jelentette ki a lólengés 1976-os és 1980-as olimpiai bajnoka.

Borítókép: Marijan Murat/picture alliance via Getty Images

Videók