Hamilton és Messi osztozhat a trónon

Először hozott holtversenyt a Laureus-díj szavazása.


A férfiaknál Lewis Hamilton és Lionel Messi megosztva, míg a nőknél Simone Biles lett 2019 legjobb sportolójaként a Laureus-díj kitüntetettje.

Először hozott holtversenyt a szavazás: a férfiaknál első brit Forma-1-es pilóta hatodszor lett világbajnok az autósport elitkategóriájában. Az argentin labdarúgó spanyol bajnok lett klubjával, az FC Barcelonával, míg a válogatottal harmadik helyen végzett a Copa Americán, így kiérdemelte hatodik Aranylabdáját, illetve a nemzetközi szövetségtől (FIFA) megkapta az év játékosa címet is.


"A mi sportunkban nagyon kis mértékben, vagy egyáltalán nincs jelen a sokszínűség. Ezzel a problémával ismétlődően találkozunk” – hívta fel a figyelmet köszönőbeszédében Hamilton az autósport egyik jellegzetességére a Berlinben tartott gálán. "Mindannyiunk felelőssége, hogy erre használjuk kommunikációs csatornáinkat: a nemek közti egyenlőségért, integrációért tegyünk, képviseljük azt, ahol a világ ma tart."

A női sportolók között győztes, négyszeres olimpiai bajnok amerikai Simone Biles - akit tavaly is a legjobbnak választottak - öt aranyérmet nyert a stuttgarti vb-n, így immár 19-szeres világbajnoknak mondhatja magát.

Az év csapata a Dél-afrikai Köztársaság világbajnoki címet nyert rögbiválogatottja lett.

A sportakadémia több mint 60 tagjának szavazatai alapján Dirk Nowitzki korábbi klasszis német kosárlabdázó életműdíjat vehetett át.


Az előző év legjobbjait 2000 óta díjazzák.

 

Laureus-díj, 2019:

az év férfi sportolója: Lewis Hamilton (brit, Forma-1) és Lionel Messi (argentin, labdarúgás)
az év női sportolója: Simone Biles (amerikai, torna)
az év csapata: Dél-afrikai Köztársaság férfi rögbiválogatottja
az év áttörése: Egan Bernal (kolumbiai, kerékpár)
az év visszatérése: Sophia Flörsch (német, Forma-3)
az év fogyatékos sportolója: Oksana Masters (amerikai, sífutás)
az év extrémsportolója: Chloe Kim (amerikai, hódeszka)

Borítókép: Twitter/LaureusSport

Videók