"Gyalázatos a szállás, ahogyan az étkezés is"

Altorjai Sándor szerint ez az eddigi leggyengébb világbajnokság.


Gyengének tartja a hétfőn Japánban kezdődő torna-világbajnokság szervezését a magyar válogatott csapatvezetője, a szövetség főtitkára. Ez az eddigi leggyengébb világbajnokság, ami a szervezést illeti - mondta Altorjai Sándor a Kitakjúsúban rendezendő versenyről.

A magyar szövetség sajtóközleményében a főtitkár úgy fogalmazott, a sportszakmai szempontokat leszámítva távolról sem optimális körülmények várták a sportolókat. A magyar küldöttség helyi idő szerint szerdán, késő este érkezett meg Japánba, azonban már ekkor eltérés volt az eredeti programhoz képest, hiszen nem Kitakjúsúban szállt le a belföldi repülőjárat, hanem Fukuokában, onnan pedig egyórás buszút következett.

Ezt követően a szállással is adódtak problémák, a házigazdák ugyanis négycsillagosnak hirdették meg a hotelt, azonban ez köszönőviszonyban sincs a valósággal.

"Gyalázatos a szállás, ahogyan az étkezés is. A reggeli egy sportoló étrendjéhez mérten nagyon szegényes. Egy kisebb tál szendvicset kapnak a tornászok, ami egyáltalán nem elegendő. Ráadásul azt is beadják a szobákba egy dobozban" - Altorjai.

Az eddigi tapasztalatok alapján a nap többi étkezése is hagy kívánnivalót maga után.

"Kis adagnyi hideg ételt kapunk, legyen az csirke, fasírt vagy hal, ezeket is dobozokban vehetjük magunkhoz. Az egyedüli meleg étel a tészta és a porból készült leves" - mesélte.

A csapatvezető beszámolója szerint a logisztika sem a legjobb, hiszen a szálloda, a versenyterem és az étkezde külön városrészben van, és negyvenperces távolságokat kell taxival megtenni, ráadásul eredetileg buszos szállítást ígértek a szervezők.

"A helyszínek nagyon messze vannak egymástól. A mai napon az ebédet követően csaknem egy órát kellett várnunk a taxira az utcán, majd a negyvenperces utat követően a szállásra visszaérve tíz perc után már indulni is kellett az edzésre" - mondta Altorjai.

Ezek a problémák nemcsak a magyar csapatnak okoznak nehézséget, hanem a világbajnokságon részt vevő valamennyi nemzetnek.

"Megtartották az orientációs megbeszélést, és minden csapatvezető felszólalt a körülmények ellen. A házigazdák mosolyogtak és hajlongtak, de egyelőre nincs változás. Japán már többször is rendezett jó világversenyt, de ez a mostani kritikán aluli. Ez az eddigi leggyengébb világbajnokság, ami a szervezést illeti" - szögezte le a csapatvezető.
A csaknem kétnapos utazás miatt csütörtökön kötetlen átmozgató jellegű edzést tartottak a magyarok, pénteken a női mezőny pódiumedzéseire kerül sor.

Borítókép: MTI

Videók